Selecteer een pagina

Jurylid bij de Nederlandse Beroepenwedstrijd Tuinaanleg.

Het organisatiecomité Nationale Beroepenwedstrijden Tuinaanleg is verantwoordelijk voor de organisatie van de Nationale Beroepenwedstrijden Tuinaanleg. Deze wedstrijd heeft twee doelen:

  • Leerlingen die een beroepsopleiding in de hoveniers- en groenvoorzieningsbranche volgen een leerzame en leuke ervaring bieden waarin vakmanschap centraal staat.
  • Het hoveniersvak en de mogelijkheden om een beroepsopleiding in deze richting te volgen te promoten.

Al sinds de beginjaren 2000 ben ik jurylid bij de voorronden en finale van de Nederlandse Beroepenwedstrijd Tuinaanleg (N.B.T.). De laatste jaren ben ik steeds meer betrokken geweest bij de organisatie van dit evenement.

In 2008 heb ik als “Shopmaster “ gefungeerd bij de in Nederland gehouden EuroSkills. Als shopmaster was ik in het voortraject verantwoordelijk voor de leveranties en sponsoring van de te gebruiken materialen, verantwoordelijk voor de op- en afbouw van de wedstrijd arena in Ahoy Rotterdam en had de verantwoordelijkheid voor de uitgifte van de materialen tijdens de wedstrijd.

Reinier Ruijs heeft ruim 10 jaar de voortrekkersrol in de N.B.T. bekleed als Juryvoorzitter. Hij was de motor van dit evenement. Afgelopen jaar heb ik samen met hem deze voorbereiding uitgevoerd.

Het is voor mij een grote eer deze taak van hem te mogen overnemen. Op de afscheidsreceptie na afloop van de N.B.T. 2012 op de Floriade heeft hij mij zijn belangrijkste hulpmiddel, een scheidsrechters fluit overhandigd.

Ik zal er alles aan doen om de beroepenwedstrijden ook voor de toekomst te kunnen en mogen organiseren. Samen met de ondersteuning van VHG, Aequor en AOC’s in Nederland en een team van deskundigen gaan we voor een nieuwe periode waarin we het vakmanschap van de Nederlandse Hovenier verder op de kaart willen zetten.

Heeft u suggesties of opmerkingen hierover, schroom niet om aan mijn adres te reageren. De beroepenwedstrijd is van en voor de hele hoveniersbranche en fantastisch promotiemiddel. Laten we er samen voor zorgen dit te behouden.